Munkajog, munkaügy mindenkinek, nem csak jogászoknak!


Munkajog, munkaügy, munkajogi témájú cikkek, a munka törvénykönyve teljes elemzése


A munkajog sajátos jogterület, mely nagyon sok ember életére van folyamatosan hatással. Legyen szó álláskeresésről vagy felmondásról, szabadságról, betegszabadságról vagy a munkavállaló és munkáltató érdekeinek ütközéséről az ember ezen esetekben mind-mind a munkajog szabályozási hatókörében találja magát, ahol mindenre megvannak a szabályok, csak az egyes felek ezeket nem, vagy sokszor inkább csak felületesen, hiányosan vagy egyenesen rosszul ismerik.

Gyakorló jogászi munkám során rengetegen kerestek meg munkajog területével kapcsolatos kérdésekkel. Elmondható általánosságban, hogy az emberek fejében sokszor ködös fogalmak bujkálnak a munkaviszonnyal kapcsolatos szabályozás terén, és az egyes szabályok hiányos ismerete folytán sokan csapdába esnek, vagy egyenes elvesznek a munka, a munkajog világának útvesztőiben. A munkajog világában való eligazodást segítendő hoztam létre ezt az oldalt.

Az oldal célja a jelenleg hatályban lévő Munka Törvénykönyvének (2012. évi I. törvény, Mt.) bemutatása és részletes elemzése, méghozzá oly módon, hogy az érthető betekintést nyújtson a munkajog világába. Az oldal elkészítése során fontos szempont volt, hogy az itt szereplő tartalomból jogászok és – mivel a munkajog bonyolult szabályai sokszor nem teljesen egyértelműek – jogi vagy munkaügyi képesítéssel nem rendelkező emberek is egyaránt értelmezhessék az egyes rendelkezéseket. Az oldal elkészítése során sokat merítettem a törvény miniszteri indokolásából, valamint egyéb kormányzati anyagokból, és kiegészítettem ezeket az évek során összegyűlt tudással, tapasztalattal.

Az egyes témák kifejtése során először minden esetben a jogszabályi helyeket nevezem meg, majd ez követően részletesen fejtem az egyes rendelkezések tartalmát. Az oldalt elláttam kalkulátorokkal és különböző segédanyagokkal is (a munkajog világához kapcsolódó jogszabályok és bírósági határozatok gyűjteménye), valamint vázlatosan bemutatom rajta munkajog rövid történetét és Nemzetközi Munkaügyi Szervezetet (ILO) is.

Az oldal böngészéséhez kellemes szórakozást kívánok!Az oldal böngészéséhez az alábbi böngészőket ajánlom:

Internet Explorer 9 +
Mozilla Firefox 4 +
Google Chrome
Safari 5 +


Keresned sem kell!

Keresni.biz
Kapcsolódó linkek

HR Portál - Munkajogi, munkaügyi hírportál Minden a munka világából!
Munkajog.hu - munkajogi portál Munkajogi portál hasznos cikkekkel
Profession.hu - Állás és munka Állások és állásajánlatok, önéletrajz minták
Munkajog.lap.hu Munkajogi témájú linkek gyűjteménye
Adózóna - munkajog Munkajogi témájú elemzések, szakértőktől
workania.hu Workania.hu - állásajánlatok
hu.jooble.org HR tanácsadó állások


fsfgdsfg