Hírek2013. április 16.

Új birósági ítéletek kerültek fel a bírósági ítéletek gyűjteményébe elsősorban munkabér - azon belül is elmaradt munkabér és versenytilalmi megállapodás - tárgyában.

2013. április 10.

Nemrég új cikkek kerültek fel az oldalra az egyes atipikus foglalkoztatási jogviszonyokról, a bedolgozói jogviszonyról és a távmunkavégzésről. Emellett bővítésre került a bírósági határozatok gyűjteménye is.

2013. március 29.

A napokban felkerült egy új cikk a végkielégítés mértékéről és szabályairól, a cikk alapját - hasonlóan a többi íráshoz is - a munka törvénykönyve rendelkezéseinek elemzése adja. A fenti cikken túl feltöltésre került még néhány a Kúria által hozott egyedi bírósági döntés (természetesen) a munkaviszony megszüntetése - jogellenes munkaviszony megszüntetés, felmondás, elmaradt munkabér - tárgyában. A továbbiakban nagyobb hangsúly fog jutni a bírósági joggyakorlat katalogizálására, elemzésére.

2013. február 8.

A napokban (végre) kirobbant a botrány a médiában az új Munka Törvénykönyve szerinti távolléti díj számítással kapcsolatosan, mely a munkajogászok között már jó ideje téma. Aki szeretné leellenőrizni, hogy a jogszabályi válzotások miatt csökkent-e vagy növekedett a szabadságra járó bér, az használja nyugodtan az oldalon található távolléti díj kalkulátort. A kalkulátor csak havi és órabér esetén használható, legalábbis egyenlőre.

2013. február 1.

A napokban újabb cikkek kerültek fel az oldalra, többek között a felmondási okokról és a felmondási időről, valamint álláskereséssel kapcsolatos tippekről.

2013. január 14.

A mai napon létrehoztam az oldalon egy Cikkek menüpontot, melyet a főoldalról lehet majd elérni.

2013. január 13.

Az oldalon a mai napon elhelyezésre került egy kereső ("Keresés az oldalon" menüpont alatt), mellyel a látogatók tematikus rendszer szerint tudnak keresni az oldalon található anyagok között.


2012. december 18.

Az oldalon lévő anyagok a mai napon frissítésre kerültek.

2012. december 6.

A mai napon a HR Sentinel oldal megkezdte a működését. Mint azt a bevezetőben is leírtam az oldal célja a jelenleg hatályban lévő Munka Törvénykönyvének (2012. évi I. törvény) bemutatása és részletes elemzése. A törvény részletes elemzésén túl az oldalon megtalálható egy kisebb jogszabálygyűjtemény (melyben szerepelnek a közszférában dolgozók jogviszonyát meghatározó törvények is), valamint bírósági határozatok csekélyebb tárháza.

Az oldal tartalmát igyekeztem kategorizálni, és úgy szétosztani, hogy a felhasználók számára az oldalon történő navigáció minél egyszerűbb és kellemesebb legyen.

Az oldalt elláttam ezen kívül kalkulátorokkal is (bérkalkulátor, szabadság-kalkulátor, táppénz-kalkulátor stb.), melyekkel az adott járandóságok kényelmesen és könnyen kiszámíthatóak.

Az oldal és annak tartalma folyamatosan frissítésre, bővítésre és fejlesztésre kerül.

Az oldal böngészéséhez kellemes szórakozást kívánok!Kapcsolódó linkek

HR Portál - Munkajogi, munkaügyi hírportál Minden a munka világából!
Munkajog.hu - munkajogi portál Munkajogi portál hasznos cikkekkel
Profession.hu - Állás és munka Állások és állásajánlatok, önéletrajz minták
Munkajog.lap.hu Munkajogi témájú linkek gyűjteménye
Adózóna - munkajog Munkajogi témájú elemzések, szakértőktől
workania.hu Workania.hu - álláskeresés, állásajánlatok